טיפול פסיכיאטרי

טיפול פסיכיאטרי

עולם הטיפולים הנפשיים והרגשיים כולל שפע מבלבל של מונחים ושל אנשי מקצוע.

בין היתר ניתן לפנות לקבלת טיפול פסיכיאטרי, טיפול רגשי וטיפול פסיכודינמי.

יש מטפלים רגשיים, יש מאמנים אישיים, יש פסיכואנליטיקאים וגם פסיכותרפיסטים.

כאשר מדובר בפסיכיאטר, יש לדעת, אין המדובר באדם המטפל בשיטה אחת ויחידה, אך מדובר באיש מקצוע שהוא בהגדרתו חייב להיות גם בעל הכשרה רפואית מלאה הנושאת עמה את היכולת לרשום תרופות.

האם זה מחייב שכל טיפול מסוג זה יסתיים בתרופות? בהחלט לא.

גם כאלה שמעדיפים להימנע ככל האפשר מטיפול תרופתי בהחלט יכולים למצוא מזור בטיפול, אך כאשר זקוקים לתמיכה תרופתית – אך ורק פסיכיאטר יהיה מוסמך לדעת את הפתרונות המתאימים, להמליץ עליהם ולרשום תרופות המחייבות מרשם.

בעיה רגשית או בעיה פסיכיאטרית

ישנה סטיגמה מיושנת ובהחלט שגוייה, שמתארת טיפול פסיכיאטרי כטיפול שניתן בכפיה.

רק במצבים חריגים ובאמת יוצאים מהכלל מגיעים למצב שבו מטופלים בעלי הפרעה נפשית ברורה ויכולת לסכן במידה רבה אחרים או את עצמם יטופלו בכפייה.

מרבית המטופלים שמגיעים לפסיכיאטר עושים זאת מיוזמתם, באופן חופשי ועם אוטונומיה מלאה. בדיוק כפי שרופא המשפחה אינו מאלץ את המטופל לקבל טיפול מסוג כזה או אחר, גם הפסיכיאטר לרוב יספק המלצות וחוות דעת אך ישאיר את הבחירה בידי המטופלים.
פסיכיאטר יכול להציע מגוון רחב של דרכים ושל טכניקות לסיוע בבעיות רגשיות וכן בבעיות פסיכיאטריות.

זוהי האוטוריטה המקצועית שיכולה לספק את המענה הטוב ביותר לאנשים בעלי אבחנה של הפרעה נפשית כגון הפרעת חרדה קשה, הפרעה פוסט טראומטית וכמובן במקרים כמו סכיזופרניה, הפרעת אישיות מרובה, הפרעות כפייתיות בעלות מרכיב נוירולוגי ועוד.

לא רק טיפולים ארוכים

סטיגמה מוטעית נוספת גורסת שכל טיפול פסיכיאטרי חייב להיות ארוך.

ובכן, המצב בהחלט איננו כזה, ממש כפי שלא כל פסיכיאטר מקבל את מטופליו ומורה להם לשכב על הספה ולספר על חלומותיהם.

מאז ימיו של זיגמונד פרויד, התפתחה הפסיכיאטריה ויש כיום אסכולות שונות, דרכי טיפול מגוונות והרבה מאוד טכניקות בדרך להטבה או לריפוי.
לצד טיפולים ארוכים, שיכולים להימשך שנים ואף לכל החיים, יש גם טיפולים קצרים של שנה ואפילו של פחות מכך.

לצד טיפולים שמבוצעים במטופלים שאובחנו קלינית כסובלים מהפרעה קשה, יש טיפולים המוצעים לאנשים נורמטיביים, שרוצים לשפר היבט מסוים או כמה היבטים בחייהם הנפשיים או הרגשיים.

בין היתר, יש פתרונות לסיוע לחרדתיים, לאנשים כפייתיים, לבעלי קשיי קשב וריכוז, לאנשים עם בעיות של אלימות וכן למתמודדים עם משברים בזוגיות או במשפחה, עם מחלה קשה ועוד.

שתף את הפוסט

דילוג לתוכן